Om meg

Her kan du lese litt om meg og mine erfaringer med yogaens effekt på kropp og sinn.

Om meg

Her kan du lese litt om meg og mine erfaringer med yogaens effekt på kropp og sinn.

Mitt første møte med yoga i 2006 var at dette likte jeg, men ironisk nok hadde jeg ikke tid….

Da jeg ble gravid begynte jeg på yogakurs for gravide, men fikk ikke fullført kurset. Det var så mye annet som «måtte» prioriteres. Først da jeg ble syk av stress og for mange belastninger og omtrent samtidig mistet min mann i en ulykke begynte jeg regelmessig med yoga og meditasjon.

Øvelsene hjalp meg å våge gå inn i all smerten som jeg hadde prøvd å stenge ute. Jeg skjønte etter hvert at det nettopp var ved å gå inn, tørre møte, kjenne på og akseptere den fysiske og psykiske smerten at jeg kunne heles både fysisk og psykisk.

Yoga og meditasjon handler nettopp om å møte det som er med aksept, og uten å prøve å flykte. Først da kan vi heles fra psykisk og fysisk smerte. Yoga og meditasjon var skånsomme metoder som hjalp meg å komme i kontakt med pusten og kroppen min igjen. Yogareisen min ble også en prosess for å bli bedre kjent med meg selv slik at jeg kunne ta gode valg for meg selv.

Siden 2010 har jeg praktisert yoga regelmessig. I starten var det ubehagelig å kjenne på vanskelige følelser og det var mange fysiske øvelser jeg ikke kunne gjøre fordi kroppen ikke tålte det. I dag er jeg kvitt smertene i kroppen, og har en kropp som tillater meg å gjøre det jeg har lyst til.

Å praktisere yoga og meditasjon regelmessig har gjort meg mentalt sterkere og hjelper meg å være tilstede i mitt eget liv, i tillegg til at det gjør meg fysisk sterkere, gir meg bedre balanse og økt smidighet.

Jeg blir fremdeles stresset, men har lært meg å lytte til kroppens signaler. Jeg er gladere og mer bevisst på hvilke valg som er gode for meg.

Min bakgrunn

Jeg deltar jevnlig på kurs, retreats og workshops i inn- og utland for å lære mer og videreutvikle min egen yogapraksis og undervisning. Jo mer jeg lærer og erfarer, jo mer ydmyk blir jeg for den store kunnskapen og livsvisdommen som ligger i yogaen.

I tillegg til at jeg underviser yoga gjennom Mindful Yoga Fauske jobber jeg som lærer i grunnskolen hvor jeg også har timer i yoga med enkeltelever og grupper. Jeg er mamma til en flott datter og du finner meg ofte ute i naturen, helst til fots eller på ski.

Formell utdanning innen yoga: I 2013 tok jeg min grunnutdannelse i yoga hos senter for Mindful Yoga (RYT200). Siden har jeg tatt videreutdanning i Deva yoga for muskel-, skjelett og kroniske smerter, barneyogalærerutdanning hos KAY (Integral Yoga) og Medisinsk Yoga, i tillegg til en instruktørutdanning i Mindfulness basert på MBSR.

Jeg holder på med en pusteutdanning hos Paul Dallaghan ved Centered Yoga og høsten 2017 tar jeg videreutdanning i Mindful Yoga og psykisk helse.

Yoga utdannelse

– Grunnutdannelse hos senter for Mindful Yoga
– Videreutdanning i Deva Yoga for muskel- skjelett og kroniske smerter
– Pusteutdanning ved Centered yoga
– Barneyogalærerutdanning hos KAY
– Medisinsk yoga for barn og unge
– Instruktørutdanning i Mindfulness
– Videreutdanning i Mindful Yoga og psykisk helse

Kurs